Turer på svensk til Auschwitz-Birkenau: skriv email på travel@turpol.com og spør om ledige plasser

FAQ

Hva med lunsj på våre turer til Auschwitz og Wieliczka?

Det er en 15-minutters pause i løpet av hver tur, og da kan man kjøpe vann og andre småting på stedet. Både i Auschwitz og Wieliczka er det små butikker. Man kan også ta med seg matpakke.

 

På turen til Auschwitz, som er litt lengre, tilbyr vi matpakker til 25 PLN/stk. Vi gjør dette fordi vi vet at det ofte tar mye tid å handle i matbutikkene på museet. Vår lunsjpakke består vanligvis av skinke og ost, yoghurt, frukt, sjokolade og en flaske vann. Det er mulig å bestille lunsjpakker for allergikere.

Må jeg identifisere meg i Auschwitz?

Ja, billetter til museet i Auschwitz er personlige og inkluderer navnet ditt. Derfor må du vise ID-kort eller pass ved inngangen til museet.

Hva er den maksimale størrelsen på veske/ ryggsekk som jeg kan ta med til Auschwitz og Saltgruven? 

Til Auschwitz og Saltgruven kan du bare ta med vesker/ryggsekker som er mindre enn A4.  Større vesker / ryggsekker kan du forlate på bussen.

Er det noen spesiell kleskode i Auschwitz?

Ja. Husk at du ikke bare besøker et museum, men også en stor gravplass. Kle deg med respekt. Dekk skuldrene (det er nok med sjal), unngå klær med dyp utringning og for korte shorts / skjørtene. Vær oppmerksom på at museet har rett til å nekte adgang til personer med upassende klær.

Hvor mange trinn er det i Wieliczka saltgruven?

Turen i saltgruven tar ca. 2 timer og skjer til fots (2,5 km å gå). Laveste punkt ligger 135 meter under bakkenivå. Det er 800 trinn å gå ned, hvorav 350 i begynnelsen. Man kan ta heis ned til det første nivået, 64 meter under bakken. Da slipper man å gå de første 350 trinnene. Resten av turen er den samme for hele gruppen. Tillatelse til å ta heis avhenger imidlertid av en kontrollmann i gruven og koster 300 PLN. Etter turen tar man en heis opp.

 

Kan man delta i turen til Wieliczka om man sitter i rullestol?

Noen deler av ruten er tilgjengelig for rullestolbrukere. Da må man på forhånd bestille spesielle billetter som er tilpasset de som har problemer med å gå. Man kan ikke se alt som på en vanlig tur, men likevel ser man de vakreste stedene. Da er det ikke noen trinn, og man tar heis til ulike nivåer.

 

Kan man ta bilder i Auschwitz-Birkenau?

Man kan ta bilder i Auschwitz-Birkenau både utenfor og inne i bygninger. Innendørs er det ikke tillatt å bruke blitz. Det er bare to steder hvor det er forbudt å ta bilder – rommet med menneskehår og kjelleren i blokk 11.

 

Kan man ta bilder i saltgruven i Wieliczka?

Man kan fotografere i Wieliczka-saltgruven.

 

Har du andre spørsmål?

 

 

Kontakt oss på:

travel@turpol.com

 

prawa do strony www 2015-2017
turpol-travel.com
  Agencja Digital: hauerpower
strona internetowa wykorzystuje pliki cookies
Auschwitz-Birkenau på svenska - fråga om datum och lediga platser - kontakta oss: travel@turpol.com