Turer på svenska till Auschwitz-Birkenau: varje tisdag, torsdag, lördag och söndag. Extra turer andra dagar: se fliken NEWS | Datum för turer på svenska till Saltgruvan: se fliken NEWS

Fakta om Wieliczka saltgruvan

Saltgruvan i Wieliczkaär en avvärldens äldsta saltgruvor. Sedan 1978 är den på UNESCO:s världsarvslista. Det är den enda gruvan i världen som utan avbrott har varit i drift sedan medeltiden fram till våra dagar. 1976 öppnades den för turisterna. Innan detta kunde bara kungar och stora personligheter besöka den. Årligen tar Saltgruvan emot drygt en miljon turister från hela världen. Saltrguvan erbjuder spännande vandringar genom tunnlar och bredvid sjöar under jorden. Det som överraskar många är de talrika kappellen huggade i salt.

 

Det finaste av dem, Sankta Kingas kapell, förundrar även de största globetrotters. Vandringen i gruvan börjar 64 meter under jorden, den lägsta punkten ligger på 135 meters höjd. Turen omfattar en 3 kilometers sträcka. Temperaturen i gruvan håller sig på 15 graders nivå. Vistelser i saltgruvans specifika klimat är särkilt rekommenderade för personer med lungsjukdomar och allergier.

Här hittar du saltgruvans hemsida: www.kopalnia.pl

prawa do strony www 2015-2017
turpol-travel.com
  tworzenie stron www - hauerpower
strona internetowa wykorzystuje pliki cookies