Turer på svenska till Auschwitz-Birkenau: skriv email på travel@turpol.com och fråga om lediga platser

Tyskie Ölbryggeri – ta en paus med ölprovning i Polen!

 

Ölbryggeri i Polen

 

 

Reser du till Polen? Passa på att besöka ett levande bryggeri i Tychy, inte långt från Krakow!

Tyskie är ett polskt öl som introducerades redan på 1600-talet i Tychy i Övre Schlesien som vid denna tid löd under Österrike. Ölet bryggs i Tyskie bryggerier (Tyskie Browary Książęce). Första gången Tychy nämns i historien är redan 1467. År 1629 började man bygga Tyskie bryggeriet (Browar Książęcy) och på 1800-talet byggde man ett till bryggeri (Browar Obywatelski). Här finns även ett museum där du kan läsa om, höra och uppleva ölets och bryggeriets historia. Du kommer också att få se hur man brygger öl.

Tyskie är en av de mest sålda ölsorterna i Polen med omkring 18% av den polska marknaden. Tyskie har också en global spridning. De viktigaste varumärkena är Tyskie Gronie, 5,6% blek lager och Tyskie Książęce, 5,7 % blek lager.

 

 

tyskie

 

Tyskie Ölbryggeri – en svenskguidad utflykt “med humlesmak” 

Har du lust att ta en extra tur med ölprovning när du ändå är i Polen? Ta kontakt med oss om du vill besöka bryggeriet i Tychy. Skicka ett email på svenska till travel@turpol.com, så kan vi ordna en utflykt till bryggeriet åt dig! Turen omfattar transport (buss/bil), svensktalande guide/tolk, guidning och alla nödvändiga avgifter. Har du fyllt 18? Då kan du få smaka öl direkt från bryggeriet!

Bryggeriets hemsida: www.tyskiebrowarium.pl

 

 

 

 

 

 

 

 

prawa do strony www 2015-2017
turpol-travel.com
  Agencja Digital: hauerpower
strona internetowa wykorzystuje pliki cookies
Auschwitz-Birkenau på svenska - fråga om datum och lediga platser - kontakta oss: travel@turpol.com