Turer på svenska till Auschwitz-Birkenau: skriv email på travel@turpol.com och fråga om lediga platser

FAQ

Hur är det med lunch under turer till Auschwitz och Saltgruvan i Wieliczka?

Det är 15 minuters paus under varje utflykt och då kan man köpa vatten och andra småsaker på plats. I både Auschwitz och Wieliczka finns det mindre affärer. Det går också bra att ta med egen matsäck.

 

På turerna till Auschwitz erbjuder vi matpaket för 25 PLN/st. Vi gör detta eftersom vi vet att det ibland tar lång tid att handla mat i butikerna vid museet. Vårt ordinarie matpaket består vanligtvis av en stor smörgås med skinka och ost, en yoghurt, en frukt, en chokladbit och en flaska vatten. Vi kan även ordna matpaket till dig som har födoämnesallergi, kontakta oss för information.

Behöver jag legitimera mig i Auschwitz?

Ja, biljetter till museet i Auschwitz är personliga och innehåller ditt namn. Därför behöver du visa upp ditt ID-kort eller pass vid ingången till museet.

Vad är maximal storlek på väska/ryggsäck som jag får ta med till Auschwitz och Saltgruvan?

Till museet i Auschwitz och till Saltgruvan får du ta med dig väska/ryggsäck som är mindre än A4 i storlek. Har du en större väska/ryggsäck får du lämna den på bussen.

Är det någon speciell klädkod i Auschwitz?

Ja. Tänk på det att du inte bara besöker ett museum utan också en stor begravningsplats. Klä dig med respekt. Täck axlar (det räcker med en sjal) och ta inte på dig alldeles för urringade kläder eller väldigt korta shorts/kjolar. Observera att museet har rätt att neka inträde personer med opassande klädsel.

Hur många trappsteg finns det i Saltgruvan i Wieliczka?

Besöket i saltgruvan tar ca. 2 timmar och sker till fots. Det är 2,5 km att gå – ner till 135 m under jorden. Det är 800 trappsteg, varav 350 i själva början. Det är möjligt att ta hissen ner till den första nivån dvs. 64 m under jorden (då slipper man att gå de första 350 trappstegen, resten av sträckan är dock samma för hela gruppen ) – hissfärd kan inte garanteras, tillstånd att ta hissen ges av kontrollmannen i gruvan och kostar 300 PLN.

Kan man delta i turen till Saltgruvan i Wieliczka om man sitter i rullstol?

Gruvan erbjuder en rutt som är anpassad speciellt för personer med nedsatt rörelseförmåga och för de som sitter i rullstol. Istället för att gå nerför trappan åker du hiss till olika nivåer. Under turen besöker man inte alla rum under jorden, men ser ändå de vackraste ställena i gruvan. Den anpassade turen måste bokas i förväg.

Får jag ta bilder i Auschwitz-Birkenau?

Ja. Du får fotografera i Auschwitz- Birkenau både utanför och inne i byggnaderna. När du tar bilder inne måste du göra det utan blixt. Det finns bara två ställen där det är förbjudet att ta kort – det är rummet med människohår och källaren i block 11.

Får jag ta bilder i Saltgruvan i Wieliczka?

Ja. Du får fotografera i saltgruvan. Det kostar ingenting.

 

Har du
frågor?

Här hittar du svar på vanliga frågor om våra utflykter.

 

 

Har du andra frågor?

Kontakta oss gärna: 

travel@turpol.com

 

prawa do strony www 2015-2017
turpol-travel.com
  Agencja Digital: hauerpower
strona internetowa wykorzystuje pliki cookies
Auschwitz-Birkenau på svenska - fråga om datum och lediga platser - kontakta oss: travel@turpol.com