Turer på svenska till Auschwitz-Birkenau: skriv email på travel@turpol.com och fråga om lediga platser

Vi rekommenderar

Vet du inte vilket hotell  i Krakow  du ska välja? Här är våra förslag:

 

Hotell Best Western Plus Krakow Old Town***

krakow_best-western-krakow-old-town-

Det här är ett hotell med en utsikt över Planty, parken som omger Gamla stan. Hotellet ligger i hjärtat av Krakow, bara ett stenkast från Stora torget och Wawelslottet. Det är det enda hotellet i centrum som har en egen parkeringsplats med 20 parkeringsplatser. Hotellet erbjuder 75 lyxigt inredda rum. Det finns rum för både rökare och icke-rökare samt rum med anpassningar för funktionshindrade.

 

Hotell Classic ***

Hotel Classic

Det här är ett modernt 3-stjärnigt hotell som ligger bara 3 minuter från Stora torget. Hotellet har en fantastisk renässansarkitektur och erbjuder 73 rum. Classic ligger mitt i Gamla stan men parken Planty avgränsar det från det högljudda centrumet. Här kan du som turist räkna med att få ett rimligt pris.

 

Hotell Grand *****

Hotel Grand

Ett lyxigt 5-stjärnigt hotell för dig som vill ha det bästa. Det ligger bara 100 m från Stora torget. Hotellet har tagit emot gäster i 130 år. Det erbjuder 55 rum med unik, historisk interiör samt 9 lyxiga sviter. Grand rekommenderas i Michelinguiden.

 

 

Hotell Unicus *****

UnicusDet här är ett modernt 5-stjärnigt hotell som ligger 150 m från Stora torget i ett av de gamla hyreshusen i Krakow. Läget i hjärtat av Gamla stan gör det till en idealisk plats för både affärsresenärer och globetrotters. Rummen är funktionella och välutrustade.

 

Det finns ett enormt utbud av restauranger i Krakow, men här är de som du verkligen inte får missa. 

 

Restaurang Szara

szara

Restaurangen ligger vid Stora torget, bredvid Mariakyrkan. Det är en lyxig restaurang som rekommenderas i Michelinguiden. Restaurangen serverar både polska och europeiska rätter, några med lite skandinaviska drag.

 

 

 

 

Restaurang Bohema

Bohema 1Den är belägen i hjärtat av Gamla Stan i Krakow på Gołębia 2 gatan. Traditionella rätter från polska köket, stämning av källaren från 1500-talet tillsammans med professionell service garanterar en trevlig tid för kropp och själ. Dessutom anordnar restaurangen folkmusik konserter som är en chans för dig att bli känd med den polska folkkulturen.

 

Restaurang W starej kuchni

W starej kuchni

Restaurangens namn betyder “i det gamla köket” och här får man verkligen smaka på traditionell polsk mat. Ett exempel är rosmarinrökt råbiff,  svampsoppa och piroger med olika typer av fyllning. Allt till ett rimligt pris. Restaurangen ligger på Tomaszagatan 8, på gångavstånd från Stora torget. 

 

 

Restaurang Kogel Mogel

Traditionell polsk mat med en modern framtoning. Restaurangen erbjuder ett exceptionellt kök baserat på lokala produkter. Särskilt nämnvärda är rätterna med anka eller gås. Ett brett vinutbud,  utomhusterrass och pianokonserter gör restaurangen till ett perfekt ställe för en romantisk middag.

prawa do strony www 2015-2017
turpol-travel.com
  Agencja Digital: hauerpower
strona internetowa wykorzystuje pliki cookies
Auschwitz-Birkenau på svenska - fråga om datum och lediga platser - kontakta oss: travel@turpol.com